Skip to main content
Home » Innovasjon i havrommet » Få oversikt i merden med undervannsdrone fra Blueye
Sponset

Vil du ha full kontroll over det som skjer under vann i merden din, er undervannsdronen Blueye Pro et unikt verktøy. Jevnlige undervannsinspeksjoner med denne mini-ROVen reduserer både risiko og kostnader.

Alle oppdrettsanlegg er pålagt å overvåke fisk og anlegg hver eneste dag. I dag uføres visuelle inspeksjoner i merder vanligvis av faste kamerasystemer, dykkere eller industrielle ROVer. Bruk av dykkere er kostbart og representerer en betydelig HMS-risiko. Inspeksjoner med tunge ROVer har tradisjonelt krevd mye trening for å manøvrere, og faste kameraer har naturlig nok begrensninger når det gjelder rekkevidde og fleksibilitet.

– Med en Blueye drone har du et mobilt undervannskamera som gjør det mulig å utføre undervannsinspeksjoner på en effektiv måte. ROVen er bærbar og enkel å håndtere etter kort opplæring. Med kraftige LED-lys og HD-kamera får du et fullstendig bilde av eiendelene under vann, sier Henri Parviainen, salgsdirektør i Blueye Robotics.

Utstyrt for norske forhold

På enkelte oppdrettslokasjoner med mye strøm er det vanskelig å bruke tradisjonelle mini ROVer. Undervannsdronen fra Blueye er utstyrt med fire kraftige thrustere, og i kombinasjon med et unikt skrogdesign og tynn kabel er det mulig å utføre undervannsinspeksjoner av høy kvalitet under tøffe forhold. Med denne ROVen kommer du også tett på oppdretts- og leppefisk for å holde fiskevelferd under observasjon.

– God informasjon gir treffsikre beslutninger og du kan lettere planlegge videre arbeid. Kostnaden for en Blueye drone er nesten det samme som å rekvirere et dykkerlag eller hyre inn folk til å utføre et ROV-oppdrag, presiserer Parviainen.

Gjør hyppige inspeksjoner selv

Kombinert med stabiliseringsfunksjoner som auto dybde- og retningskontroll styrer du enkelt dronen selv via en app på din iOS- eller Android-enhet. Nye Blueye Pro har nå tilt-bart kamera med bedre optikk, samt ny dybde-rating på 305 meter. Med to timer batteritid har dronen mange bruksområder for oppdrettere som ønsker bedre oversikt over tilstanden i merden.

– Den tar deg enkelt rundt i merden, så du kan se på fiskeskjul og not, undersøke skroget på servicebåten eller se på utstyr som er installert i og rundt merden. Opptaksfunksjonen på dronen gjør det enkelt å dokumentere inspeksjonene. Når inspeksjonen er ferdig, kan du enkelt overføre opptak og bilder til en smarttelefon eller PC, og videre dele disse med dine kollegaer, avslutter Parviainen.

Tekst: Blueye Robotics

Next article