Skip to main content
Home » Innovasjon i havrommet » Få oversikt i merden med undervannsdrone fra Blueye
Sponset

Vil du ha full kontroll over det som skjer under vann i merden din, er undervannsdronen Blueye Pioneer et unikt verktøy. Jevnlige undervannsinspeksjoner med denne ROVen reduserer både risiko og kostnader.

Alle oppdrettsanlegg er pålagt å overvåke fisk og anlegg hver eneste dag. I dag uføres visuelle inspeksjoner i merder vanligvis av faste kamerasystemer, dykkere eller industrielle ROVer. Bruk av dykkere er kostbart og representerer en betydelig HMS-risiko. Inspeksjoner med tunge ROVer har tradisjonelt krevd mye trening for å manøvrere, og faste kameraer har naturlig nok begrensninger når det gjelder rekkevidde og fleksibilitet.

– Med en Blueye Pioneer har du et mobilt undervannskamera som gjør det mulig å utføre undervannsinspeksjoner på en effektiv måte. ROVen er bærbar og enkel å håndtere etter minimum av trening. Med kraftige LED-lys og HD-kamera får du et fullstendig bilde av eiendelene under vann, sier Henri Parviainen, salgsdirektør i Blueye Robotics.

Utstyrt for norske forhold

På enkelte oppdrettslokasjoner med mye strøm er det vanskelig å bruke tradisjonelle mini ROVer. Undervannsdronen fra Blueye er utstyrt med fire kraftige thrustere, og i kombinasjon med et unikt skrogdesign og tynn kabel er det mulig å utføre undervannsinspeksjoner av høy kvalitet under tøffe forhold. Med denne ROVen kommer du også tett på oppdretts- og leppefisk for å holde fiskevelferd under observasjon.

– God informasjon gir treffsikre beslutninger og du kan lettere planlegge videre arbeid. Kostnaden for en Blueye Pioneer er nesten det samme som å rekvirere et dykkerlag eller hyre inn folk til å utføre et ROV-oppdrag, presiserer Parviainen.

Gjør hyppige inspeksjoner selv

Kombinert med stabiliseringsfunksjoner som auto dybde- og retningskontroll styrer du enkelt dronen selv via en app på din iOS- eller Android-enhet. Med to timer batteritid og muligheten til å dykke helt ned til 150 meter kan dronen brukes til mange bruksområder for oppdrettere.

– Den tar deg enkelt rundt i merden, så du kan se på fiskeskjul og not, undersøke skroget på servicebåten eller se på utstyr som er installert i og rundt merden. Opptaksfunksjonen på dronen gjør det enkelt å dokumentere inspeksjonene. Når inspeksjonen er ferdig, kan du enkelt overføre opptak og bilder til en smarttelefon eller PC og videre dele disse med dine kollegaer, avslutter Parviainen.

Av Blueye Robotics

Next article